MERSİN BAROSU'NDAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Mersin Adliyesi önündeki Atatürk Büstü” açılışında Atatürk'e yönelik saldırıları eleştiren Barolar Birliği Başkanı Fevzioğlu, Atatürk olmasaydı, siz nerede olurdunuz” dedi.

Gündem 19.11.2013 13:30:09 0
MERSİN BAROSU

Mersin Adliyesi  önündeki “Atatürk Büstü” açılışında Atatürk’e yönelik saldırıları eleştiren Barolar Birliği Başkanı Fevzioğlu, “Atatürk olmasaydı, siz nerede olurdunuz” dedi.

 

Mersin Barosu Başkanlığınca yaptırılan ve Mersin Adliyesi önüne yerleştirilen Atatürk Büstü, düzenlenen törenle açıldı. Törene; Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ve çevre illerden baro başkan ve yönetimleri ile çok sayıda avukat ve davetli katıldı. Vatandaşların da ilgi gösterdiği törende Başkan Feyzioğlu, köylü kadınları protokol sırasına alarak, töreni yakından izlemelerini sağladı.

Daha sonra konuşmalara geçildi ve ilk olarak söz alan Mersin Barosu Başkanı Antmen, Mersin Barosu, Türkiye Barolar Birliği ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğinde yapılan çalışma sonucu büstün hazırlandığını söyledi. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderidir ve çok büyük başarılara imza atmıştır. Kurucu önderimize borcumuz çok büyük” dedi.

Mersin’in yeni Adliye Binası’nın güzel bir yapı olduğunu ve Baro ile birlikte başarıyla kullandıklarını söyleyen Başsavcı Turhan da, “Bu eser ile adliyemiz daha bir anlam kazandı. Heykelimiz büyük emek verilerek hazırlandı, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

 

SALDIRILAR ATATÜRK’E DEĞİL, BİRLİĞİMİZE

 

Son olarak söz alan TBB Başkanı Metin Fevzioğu ise Türkiye’nin 81 bin avukat ve 79 barosu adına burada olduğunu söyleyerek, “Bugün Atatürk Anıtı’nın açılışı belki de her zamankinden daha anlamlı bir ana isabet ediyor. Bu anıtı açarken şunu düşünmemizi istiyorum; Atatürk olmasaydı, düzeltiyorum Atatürk’ün düşünceleri, açtığı ışıklı yol olmasaydı, Atatürk’ün çağdaşlık meşalesi yolumuzu aydınlatmasaydı; bu ülkenin kadınları nerede olurdu? Bu ülkenin kadınları seçme seçilme hakkına, kocaları karşısında kanunen eşit olma hakkına sahip olabilirler miydi? Bu ülkenin kadınları araba kullanabilirler miydi? Atatürk olmasaydı diyenler, çağdaşlık olmasaydı diyenlerdir. Atatürk’ü biz gözümüzden sakınırken, onun fotoğrafını, hırpalanmış yara-bere içinde sunmaya cüret eden şerefsizler acaba kendileri nerede olurlardı? Bugün Atatürk’e yapılan saldırı aslında Türk milletine yönelik, birliğimize, beraberliğimize, üniter devlete ve çağdaşlığa yapılan saldırıdır. Siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına ve yüreği bu ülke için çarpan herkese tavsiyem biz avukatları izleme devam etsinler çünkü öğrenecekleri çok şey var. Söz veriyorum; daime bir, daima beraberiz” diye konuştu.

Protokol daha sonra Türk bayrağına sarılı Atatürk Büstünü hep birlikte hizmete açtı. Denizlili sanatçı Ali Dirier’in 3 ayda; tek blok mermer üzerine yaptığı eser 15 ton ağırlığında. Heykelin bir diğer özelliği ise sanatçının Mersin Barosu’na bir daha bu eseri yapmamak için söz vermiş olması. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00